Seniorgolfarnas höstmöte 181017

Som mötesordf. valdes Kurt Öhman.
Till att föra minnesanteckningar valdes Bo Westling

Västmanlandsserien 2018

H60-laget lyckades, knappt men klart, bärga segern i årets Västmanlandsserie, vilket är en enastående uppryckning i jämförelse med tidigare år.
H70-laget slutade på 9:e plats

Mellansvenska Veteranserien, matchspel 2018

H65-laget i div. 3 norra slutade 5:a.
H65-laget i div. 3 östra vann sin serie och flyttas därmed nästa år åter upp till div. 2
H75-laget i div 3 mitt slutade 3:a.
H75-laget i div 3 norra slutade delad 2:a.

Inför säsongen 2019 är situationen följande vad gäller lagledare:
Västmanlandsserien H60 (vakant)
Västmanlandsserien H70, Leif Gimberger

Matchspel
H65 div. 2 östra, Jan Lundin
H65 div. 3 norra, (vakant)
H75 div. 3 mitt, Jan Erik Hedman
H75 div. 3 norra Sven Andersson
Vakanserna måste fyllas senast vid upptaktsmötet våren 2019.

Seniorgolfen 2018

Har omfattat 18 omg. varav de10 bästa resultaten för var och en har räknats.

Slutställning:
1 Leif Gimberger
2 Hans Tellebo
3 Jan Lundin
4 Tuomo Peri
5 Anders Werner
6 Staffan Norgren
6 Kurt Öhman
8 Tomas Sandberg
9 Björn Björkstrand
10 Leif Morberg
10 Bo Westling
12 Leif Edvardsson

SPF-golfen

Kommer nästa år att på ett eller annat sätt inlemmas i klubbens ordinarie tävlingsverksamhet. Hur detts skall ske rent tekniskt är ännu inte beslutat.
Speldag kommer som tidigare att vara måndag men med önskad starttid kl. 09.00.

Sparbanken Cup

Vid utvärdering av årets turnering framkom inga klagomål. Tyvärr var dock deltagandet i år klart lägre än tidigare. Hur upplägget kommer att bli 2019 beslutas på vårupptakten.
Slutsegrare i årets Sparbanken Cup blev Jan Lundin som i en jämn final besegrade Jan Erik Eriksson med 1/0.

Resekommittén

Informerade om att intresset för gemensamma resor verkar vara svalt. Vid höstens resa till Nora medföljde exempelvis bara 14 spelare. Om nya intressanta förslag inkommer så lovar kommittén att med kort varsel återuppta arbetet.

Önskemål om Vintergolf!

Togs upp under övriga frågor. Därvid beslutades att Seniorkommittén ska lämna in en motion till styrelsen, med begäran om att det skall vara möjligt att spela ”vintergolf” på banan när ordinarie säsong är över. Därmed menas spel på vintergreener och ev. från mobila egna mattor, allt för att minimera slitaget på banan.

I samband med mötet avåts smörgåstårta samt därefter kaffe med Princessbakelse.

Minnesanteckningar förda av

Bosse Westling

Golfresa till Australien

I samarbete med Golf Plaisir arrangerar vår Pro Michael Ramquist en golfresa till Australien den 15-30 januari 2019.

Presentation av resan:

Följ med till Australien och spela fantastiska banor i underbar natur. Vi flyger med Emirates via Dubai för att sedan ha direktflyg till Brisbane. Under resan har vi hyrbilar så att det är enkelt att utforska de sevärdheter runt Guldkusten som man önskar se.

Resan startar med tre nätter och tre dagar golf i Kooralbyn Valley Resort, som är en liten pärla 1 timma in i landet ifrån Guldkusten, denna Resort är dessutom utnämnd till Golfresort nr 1 i Australien. En naturupplevelse utöver det vanliga med en otroligt vacker natur och hundratals kangeroos runtomkring på golfbanan.

Resan fortsätter sedan ut mot Guldkusten och Surfers Paradise som erbjuder det mesta av det bästa. Vi bor 9 nätter på Mercure Hotel som ligger intill Palm Medows golfbana och därifrån finns en av väldens finaste stränder och 20 golfbanor inom lika många minuter. Vi har fem dagar golf i vårt golfpaket på kusten med spel på banor som Palm Medows, Lakelands, The Glades.

Det finns även gott om tid under vår vistelse på kusten att njuta och se annat än golfbanorna.

Pris per person är 35.900 kr

Läs mera i PDF-filen som du hittar här!

Senior Golf

H70 Magnus Lindvall

Extra kurstillfälle för alla nybörjare 2018

Hej alla nybörjare 2018!

Oskar & Michael kommer att ha ett 6:e tillfälle för alla som har gått på nybörjarkurs 2018.

Det 6:e tillfället kommer att vara 30 augusti kl 17:00-19:00. Där repeterar vi de vi har gjort under dom 5 kurstillfällena.

Anmälan sker till Oskar eller Michael senast den 29 augusti.

Höstens sista nybörjarkurser

Hösten närmar sig och nu är banan som bäst. Passa på och gå nybörjarkurs nu så ingår fritt spel på banan hela 2019.

Kursen blir något komprimerad med färre dagar men dock med lika många timmar.

Torsdagen 6/9 17.00-19.00

Torsdagen 13/9 17.00-19.00