Kommunen har Beviljat ett större bidrag

Köpings kommun har i veckan beviljat juniorverksamheten och klubben ett större anläggningsbidrag på 100 000kr.

"Utvecklingsprojekt för att kunna utöka juniorverksamheten. Satsning på skolsamverkan och handigolf. Ökad kvalitet och säkerhet. Hänsyn tagits till barn- och ungdomsverksamhet. Välplanerat projekt med 5-årsplan för att öka juniorverksamheten. Möjlighet att ta emot skolor och andra barngrupper. Skolsatsning som lett till att föreningen träffar 816 barn och ungdomar under 2018, årkurs 3-6 samt särskolan."

Fantastiskt roligt för Köpings GK:s juniorverksamhet!

/Lena With

Junioransvarig

Köpings GK

Julkalendrar säljs av juniorerna

Nu säljer juniorverksamheten Julkalendrar - Skraplotter - Hjälp oss få sålt 1000st ⭐️😍

Pris:100kr/st

Alla juniorer i träningsgrupperna hjälper till att sälja julkalendrar!

Kontakta mig för mer info om och köp av kalendrar! 🤶

Håll utkik i receptionen på klubben.

/ Lena With
Junioransvarig

Golfäventyret i skolorna är uppskattat

"Golfäventyret- i -skolan-satsningen" genomförs i skrivande stund av klubbens junioransvarig Lena With, tillsammans med grundskollärarna i kommun.

Hittills har satsningen varit oerhört uppskattad av de ca300 elever, som hittills har provat på Golfäventyret med Lena With och respektive idrottslärare.

Nyfikenhet på golfen som fritidsaktivitet har väckts hos flera barn som fått möjlighet att prova på att spela 50-bana och 30-bana uppe vid Gammelgården, med det nyinköpta träningsmaterialet som skolorna fått tilldelat sig genom bidrag för bl.a. integration m.m.

Eleverna har fått information om träningsverksamheten på klubben och om den kostnadsfria Sommarlovsträningen under v.26 som juniorverksamheten erbjuder inne i Köping i år.

Rekordstort deltagande teen cup juniorläger -succé

Mellan den 24-27 maj har hela 44 juniorer (15 tjejer och 29 killar mellan 5-16år) deltagit i säsongens största juniorläger på klubben "Teen Cup".

Ett fantastiskt väder förgyllde golflägret, som vi ledare arrangerade för andra året i rad.

Juniorerna har under lägret erbjudits bl.a. spelträning, teknikträning, deltagande i Sparbankens Föreningsmarsch, t-shirts, mat och fika m.m.

Rekordstort deltagande varje dag, med mellan 34-40 deltagande juniorer respektive dag!!!

Lägret var kostnadsfritt och mat och fika ingick.

Vinnare i Teen Cup Klubbkval:

P13år- Erik Näf

P14år- Jesper Eklund

P15år- Noel Nilsen

Även Hampus Nilsson kvalade sig vidare i P15 klassen, detta då de två bästa pojkarna och två bästa flickorna i respektive åldersklass kvalar vidare till gruppkvalet (om de har hcp 36 eller lägre).

Vi arrangerade även Teen Cup Klubbtävling (9-hål poängbogey) för de juniorer som är mellan 9-13år och som nyligen börjat sin resa på stora banan och i den tävlingen vann Gustav Riihimäki med fantastiska 24p och två kom Tyra Kahn på 23p.

Golfäventyret barnen speltränade med scorekort  för första gången på 50-banan under söndagen.

Prisutdelning med diplom och medalj åt alla, bagbrickor åt de som spelat kval och klubbtävling samt lite tokiga skämtartiklar till alla yngre....blev uppskattat =)

/Lena With

Stolt Junioransvarig

Idrottslärare om Golfäventyret-i-skolan satsningen

"Kursmaterialet är väldigt tydligt och inspirerande. Att projektet är anpassat i olika nivåer passar mina elever utmärkt. Att få chansen att testa på golf på olika sätt och vistas i dom miljöerna är verkligen uppskattat hos eleverna. Det är få av eleverna som hade några tidigare erfarenheter av golf vilket gjorde att eleverna har stor förväntan inför att fortsätta med golfäventyret i skolan."

/Jerker Permats
Lärare idrott och hälsa
Särskolan
Köpings kommun

Sverige Lotter säljs av juniorverksamheten 2018

Juniorverksamheten säljer SverigeLotter

Sverige Lotten kostar 25kr/st och av dessa får juniorverksamheten 8kr per såld lott.

Vi säljer lotter under hela säsongen, samt under "Golfens dag 26/5", olika evenemang och aktiviteter  m.m.

Vi säljer lotterna för att öka intäkterna och detta för att kunna utveckla verksamheten långsiktigt.

Junioransvarig Lena With har lotter, vi säljer gärna 4lotter för 100kr!

Föräldrautbildning/ GL1 nu på lördag 21/4 kl:13-17

Föräldrautbildning och GL1 utbildning

För alla föräldrar, mor- och farföräldrar, äldre juniorer och övriga som vill få en introduktion i Golfäventyrets träningsupplägg och grunderna i ledarutbildning genomför vi en kurs nu på lördag.

Vi träffas vid klubbhuset/ puttinggreen kl:13:00 och vi kommer att ha en praktisk eftermiddag utomhus, kläder efter väder!

Ledare: Lena With (junioransvarig) och Madelene Persson (Golfäventyret).

Vardagar

Reception/shop:  9.00-16.00  tel  0221-81070

Kansli:                9.00-15.00  tel 0221-81090

Kiosken:             8.00-16.00

Restaurangen:   10.00-15.00   vi har givetvis öppet längre om ni förbokar  tel 072-3336332

Helger

Reception/shop:  9.00-15.00   tel 0221-81070

Kiosken:             8.00-16.00

Restaurangen:   10.00-16.00  tel 072-3336332

Gräsroten

Anslut dig och välj att stötta Köpings Golfklubb.

Allt som krävs är att du är kund hos Svenska Spel.

En gång om året räknas poängpotten ihop (i oktober) och de poäng som klubben fått ihop avgör vilken summa som klubben tilldelas.

Det är enkelt att ansluta sig, du kan gå in på www.svenskaspel.se, i butik, eller genom att ringa till Svenska Spels Kundservice på telnr: 0770-11 11 11.