Nyheter Köpings Golfklubb

Klicka i menyn här bredvid för att läsa nyheter från våra olika kommittéer, inlägg från vår ordförande, vår greenkeeper etc.
Här nedan hittar ni alla nyheter, de senaste överst.

Vårens Golfresor går till Marocko!

Spännande nyhet - följ med till Sahara!

Palmeraie Golf Resort, Marrakech Marocko, är en 27-hålsanläggning designad av Robert Trent Jones Sr mitt i Nordafrikas största oaser utanför Marrakech.

Banorna är klassiska resortbanor med breda fairways, strategiskt placerade bunkrar med en del vattenhinder här och var. Mitt i Saharas öken finner man sötvatten i marken och därav dess frodiga växtlighet av grönska. I kombination med underbar golf så bor ni på anläggningens bästa hotell Palmeraie Golf Palace som är ett riktigt lyxhotell intill golfbanorna.

Vårens golfresor går av stapeln 31/3-7/4 och 7-14/4.

Det finns plats för 16 personer per vecka och den första veckan har redan börjat bli inbokad. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 0766-237885

HÄR hittar du inbjudan i PDF-format.

Se film från banan!

En film från hotellet!

Vi kommer troligen att återkomma till Alcaidesa i Spanien hösten 2018.

Klubbkväll 23 september

Det blir en festlig kväll där vi träffas, umgås, snackar golfanekdoter, skrattar och äter gott tillsammans.

Restauragen serverar en härlig grillbuffé.

Under kvällen kommer en trubadur från Musikevent att underhålla.

Johan Björkdahl kommer även att arrangerar "Kortast Drive" på hål nr1.

Lotteri kommer att säljas (kontakt/ swish)

Vi drar igång kl:18:00.

Förboka i restaurangen så att köket kan planera maten.

Varmt välkomna! a!

Vardagar

Reception/shop:  9.00-16.00  tel  0221-81070

Kansli:                9.00-15.00  tel 0221-81090

Kiosken:             8.00-16.00

Restaurangen:   10.00-15.00   vi har givetvis öppet längre om ni förbokar  tel 072-3336332

Helger

Reception/shop:  9.00-15.00   tel 0221-81070

Kiosken:             8.00-16.00

Restaurangen:   10.00-16.00  tel 072-3336332

171018 Seniorgolfarnas höstmöte

Som mötesordf. valdes Kurt Öhman och till att föra minnesanteckningar, Bosse Westling

Västmanlandsserien 2017

H60-laget hamnade på en hedrande 3:e-plats i årets Västmanlandsserie.
En klar uppryckning mot förra året.
H70-laget slutade på en mera undanskymd 10:e plats.

Matchspelsserien 2017

H65-laget i div. 3 slutade 9:a i sin gupp.
H65-laget i div. 2 hade tyvärr inte marginalerna på sin sida, utan flyttas ner till div. 3 nästa år.
H75-laget hade en fantastisk säsong och lyckades både gå till slutspel och därpå, i en direkt avgörande final, vinna klart mot Gustavsvik.

Inför nästa säsong önskar lagledaren för H60, Bosse Westling, bli avbytt.
Frågan tas upp på nytt vid vårmötet i april 2018.
Leif Gimberger ställer upp som lagledare för H70-laget även 2018.
Ny lagledare för matchspelslaget, som i år spelat div. 3, blir Staffan Norgren, som efterträder Tomas Sandberg på posten.
Ryktesvis fortsätter Sven Andersson som lagledare för H75.
Eftersom vi nästa år kommer att ha två matchspelslag i div. 3 får vi ta en diskussion på vårmötet hur fördelningen av spelare mellan lagen skall se ut.

Seniorgolfen 2017

Årets upplägg med 4 x 4 tävlingar, slopas nästa år. Det blev alldeles för komplicerat att få fram aktuella resultatlistor.
Mötet enades om att istället förorda en rak serie liknande det upplägg vi haft tidigare år, alltså: typ 18 omg. varav kanske 12 räknas.
Slutgiltigt beslut i frågan tas på vårmötet.

Mötet ställde sig frågande till klubbchefens förslag om att nästa år flytta fram Torsdagsgolfens starttid från kl. 09.00 till kl. 11.00.
Argumentet var att klubben behöver flera förmiddagstider för att möta en väntad ökning av greenfee-gäster nästa år.
Huvudargumentet emot senareläggningen var att det kommer att förorsaka problem med att hinna färdigställa en resultatlista samma dag, p. g. a. kansliets arbetstider.
Vad gällde SPF-golfen på måndagar, ställde man sig däremot mera positiv till en ev. senareläggning av starttiden, med dock helst inte senare än till kl. 10.00.
SPF-golfens första tävling 2018 går månd. 7/5 och den sista 17/9.

Sparbanken Cup

Vid utvärdering av årets upplägg med gruppspel och slutspel, framkom inga klagomål utan tävlingsledaren fick klartecken för samma upplägg även 2018.
Segrare i årets Sparbanken Cup blev Alf Johnson som i finalen besegrade Ronny Rylander med 1/0

Under mötet avåts en meny bestående av landgång och kaffe med Princessbakelse.

Minnesanteckningar förda av Bosse Westling

Säsongsavslutning av Seniorgolfen 2017

Här kommer resultatet av de tre hittills färdigspelade omgångarna av Seniorgolfen (Torsdagsgolfen).

KLICKA FÖR PDF-FIL!

Sista rundan om 4 tävlingar spelas 10/8, 31/8, 7/9 och 14/9.
Därefter återstår
21/9 Avslutningstävling (kanonstart) med gemensam lunch och prisutdelning.

// Bosse Westling
seniorkommittén