Tjejjuniorer 18-21 år

Vecka 24-26 kan ni äldre tjejjuniorer på klubben som är mellan 18-25år, träna tillsammans med klubbens utvecklingsgrupp (tjejer/ kvinnor som tränar och spelar seriespel). Vi tränar för att förbättra vår golfteknik och vårt golfspel och alla tränar utifrån den nivå man är på. Vi tror nämligen att det kan vara givande för er tjejer som vill börja träna och komma vidare med er golf, att få stöd och inspiration av oss tjejer och kvinnor som gillar att träna och tävla i golf.

Lättsamma träningar! Fokus är att ha roligt, lära känna varandra och träna på golf! 

Välkomna!  

 

Se professionell damtävling i Västerås den 9-11 augusti 

Vi samlas vid Skinngubben för samåkning till Västerås GK. Återkommer med samlingstider närmare. 

Anna Nordqvist värd för ny tourtävling i golf i Västerås 9-11 augusti

Sverige får 2018 en efterlängtad internationell damtävling i golf med världsstjärnan och majorsegraren Anna Nordqvist som frontfigur. Tävlingen spelas i Västerås och ingår på LETAS, undertouren till Ladies European Tour och Swedish Golf Tour som är den svenska proffstouren.

Tävlingen Anna Nordqvist Västerås Open kommer 2018–2020 att spelas på Västerås GK. Datum för 2018 blir 9–11 augusti och prissumman är 35 000 euro.

– Det är en stor ära att få vara värdinna och sätta mitt namn på en ny damtävling i Sverige. Det är fantastiskt kul att Västerås GK tagit initiativ tillsammans med sponsorer och Svenska Golfförbundet att stödja damgolfen och skapa möjligheter för duktiga tjejer att spela en proffstävling på hemmaplan. Det är otroligt värdefullt. Jag har varit i deras skor för några år sedan och utan liknande möjligheter hade jag inte nått dit jag är idag. Jag hoppas att vi tillsammans kan utveckla damgolfen och ge fler chansen att bli framgångsrika, säger Anna Nordqvist.

Svenska Golfförbundet (SGF) gläds över att Sverige nu får en tävling med status, ett bra speltillfälle med tufft motstånd för unga spelare, och att ha vår bästa spelare just nu som affischnamn. Världssjuan Anna Nordqvist är också nominerad till årets Jerringpris och Bragdguldet.

– En internationell tävling på svensk mark med vår bästa damspelare som värd är mycket kul och inspirerande för unga spelare som vill satsa på golf, säger förbundskaptenen Katarina Vangdal. Internationell matchning på hemmaplan och Anna Nordqvists engagemang i tävlingen kommer tillsammans bidra till att fler svenska tjejer kan ta nästa steg mot de bästa tourerna och världstoppen, helt i linje med förbundets satsning.

För Västerås GK som har tradition och kunskap kring både spelarutveckling och att arrangera tävlingar är det här en satsning på framtida stjärnor.

– SGF satsar på ett långsiktigt jämställdhetsarbete och då Västerås GK (VGK) delar förbundets vision blir tävlingen ett led i arbetet med att uppmuntra kvinnor i Västmanland att spela golf. Svensk golf på juniorsidan är framgångsrikare än någonsin och saknar motstycke i svensk golfhistoria. Därför vill vi bidra till att den positiva utvecklingen fortsätter, säger klubbens ordförande Mats Bengtsson.  

 

V.24

Måndag 11/6 kl 19:00-20:30 (Närspel/ chipp/ putt).

Onsdag 13/6 kl 17:00-
(spela 18-hål i sista bollarna i onsdagsgolfen och testa olika spelformer. Meddela Lena att du kommer)

V.25

Måndag 18/6 kl 19:00-20:30 (utslag, järn, wedge, spelstrategi).

Onsdag 20/6 kl 17:00-
(spela 18-hål i sista bollarna i onsdagsgolfen och testa olika spelformer. Meddela Lena att du kommer)

V.26

Måndag 25/6 kl 18:00-20:00 spela 9-hål foursome.

Ev. onsdag 27/6 kl 17:00-
(spela 18-hål i sista bollarna i onsdagsgolfen och testa olika spelformer. Meddela Lena att du kommer)

V.29

Måndag 16 juli (samma vecka som seriespelet är) kl 18:00-20:00 träna och ev diskutera praktiskt.

 

Sommarens träningar & läger v.25-v.33

Juni-Juli

Dagträning för tjejer och killar (12-21 år) med spelövningar på banan. Obs, tjejerna går i samma bollar.

  • Måndagar Kl 13:00-14:30
  • onsdagar Kl 13:00-14:30

29/6 Dagsläger på Skerike GK

Häng med till Skerike GK där vi bokat  Skerikes tränare under 3h för våra juniorer (12 år-21år) som inspiratör och efter lunch spelar ni stora banan (eller korthålsbanan för de som vill). De yngre juniorerna kommer att spela korthålsbanan. Under dagen lär vi känna varandra och klubben bjuder på korv med bröd. Mer info kommer närmare. Inga förkunskaper krävs, kom och ha en rolig dag! 

Obligatorisk föranmälan till Lena With.

23/7 Juniorernas Jippotävling

Juniorverksamheten kommer att arrangera årets roligaste" jippo tävling"  och "Jippodag" och detta under måndagen den 23 juli, på Golfveckan (v.30). Vi tror att denna tävling kan bli en uppskattad tävling på klubben, där alla intäkter under tävlingen och dagen går till att stötta juniorverksamheten. Mer information om denna roliga nyhet kommer under våren, så håll utkik! 

Höstens träningar & läger

Aug-Sep

Ryder Cup 4/8 på Köpings GK mellan juniorer från Köpinsg GK och Surahammars GK. Oskar Einan är ansvarig ledare. 

 

Tävlingar

Västmanlandsserien

Ungdom 18år eller yngre. Damer över 18år. Läs mer på: http://idrottonline.se/SvenskaGolfforbundet/Distriktsforbund/vastmanlandsgolfforbund/tavling/vastmanlandsserien

  

Teen Tour 2018

Efter ett långt samarbete med Skandia som huvudpartner till Svenska Golfförbundets juniortävlingar sker nu ett skifte och vi byter tillbaka till det klassiska namnet Teen Tour.  Du som spelare kommer se några nyheter men det mesta är sig likt sedan förra året. 

Touren spelas över sex omgångar från maj till september och anmälan sker i Min Golf. Anmälningsavgiften betalas direkt i Min golf.

Touren har tre nivåer, First, Future och Elite. Under respektive rubrik hittar ni mer information, se:  https://golf.se/tavling/juniortavlingar/teen-tour/

Teen Tour First

Är tourens första nivå och inkörningsporten för dig som vill komma igång och tävla, oavsett om du vill bli bäst i världen eller bara tycker det är kul att tävla och träffa kompisar. Spelare födda mellan 1997 och 2005 får delta.

First spelas på cirka 15 platser runt om i landet varje omgång. Anmälningsavgiften är 200 kronor/tävling och betalas i Min Golf. För att spela på First måste du betala touravgift. (årsavgift för att spela på Teen Tour).

Tävlingen spelas över 18 hål och spelformen är slaggolf. Det finns plats för 54 killar och 24 tjejer.

Teen Tour First ger inga rankingpoäng men de tio främsta procenten i startfältet får flytta upp till Future nästkommande omgång.

Teen Tour Future

Teen Tour Future är den andra nivån på touren. Future spelas på sju spelplatser varje omgång. Här blir motståndet tuffare och du kan behöva åka till granndistriktet för att tävla. Omgång 3 och 4 spelas över två dagar vilket gör att en övernattning kan behövas. Future spelas över 36 hål förutom omgång 3 och 4 som spelas över 54 hål. Spelformen är slagspel och det finns plats för 54 killar och 24 tjejer.

Hit tar du dig antingen via dina rankingpoäng eller en uppflyttningsplats som du spelat till dig omgången innan. Anmälningsavgiften är 300 kronor och även här måste du betala touravgift.

Teen Tour Future ger både uppflyttningsplatser och rankingpoäng. För att delta på Future måste du ha högst handicap 12 för pojkar och 15 för flickor. Spelare födda mellan 1997 och 2005 får delta.

Teen Tour Elite

Teen Tour Elite har ett startfält på 156 spelare (102 pojkar och 54 tjejer) med undantag för JSM Match (omgång 4). Detta gör Teen Tour Elite den till en riktig “stortävling” och ett självklart val för dig som vill spela med landets bästa juniorer.

Nivå 3 är därmed det högsta steget på Teen Tour. Hit tar du dig på samma sätt som i de andra stegen, det vill säga genom rankingpoäng eller uppflyttningsplats från Future. På denna nivå får du mäta dig mot Sveriges bästa juniorer. Under varje omgång spelas en Teen Tour Elite. Omgång 3 och 4 är svenska mästerskap och betyder att vinnarna kan titulera sig svensk mästare för juniorer och får Riksidrottsförbundets SM-tecken.

Anmälningsavgiften för spel på Elite är 400 kronor och anmälan sker i Min Golf.

Tävlingen spelas över minst tre dagar och spelformen är slagspel förutom omgång 4 som spelas som matchspel. Tävlingen ger rankingpoäng och ingår i World Amateur Golf Ranking.

 

 

Nyheter säsongen 2018

Golftjej Köping 2018

Som en del i juniorverksamhetens arbete med att öka antalet aktiva tjejer i träning och tävling har vi ledare planerat för att under säsongen 2018 genomföra fem gemensamma aktiviteter för alla juniortjejer i träningsverksamheten. Vi samlar alla juniortjejer i våra träningsgrupper i olika aktiviteter under våra läger m.m. detta för att stärka tjejerna som grupp i juniorverksamheten och skapa möjlighet att lära känna varandra och hitta spelkompisar och förebilder hos varandra m.m. Gemenskap och glädje ska stå i fokus. Ansvarig ledare: Johan Björkdahl.

Golftjej Västmanland 2018

Tjejjuniorer (7-18år som har officiellt hcp 36 eller lägre) har även möjlighet att träna under säsongen med länets tjejer "Golftjej Västmanland". Detta innebär att länets alla tjejer i åldern 7-18år träffas vid 6 tillfällen och tränar tillsammans på olika klubbar i länet. Det är en väldigt rolig aktivitet som ger bra träningsmöjligheter, samt en fin förebild för tjejerna är den professionella spelaren och ledaren Sofia Ljungqvist.

Tränare: Sofia Ljungqvist, professionell golfspelare på under touren till Ladies European Tour. Mer info om Golftjej Västmanland kommer under våren. 

 

 

Ledare/ kontaktperson tjejjuniorer 18år-21år

Lena With, mob:076-2277302. E-post:Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Tränare sommarens dagträning 

Oskar Einan. Mob:072- 585 10 17. E-post:Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.