Tjejjuniorer 12-17 år

Fredric Kahn är ny tränare och ledare för tjejjuniorer i åldern 12-17 år och träningarna under våren / hösten kommer att vara på onsdagar mellan kl 17:30-18:30. Dagträning under sommaren på banan, måndagar och onsdagar kl 13:00-14:30. Oskar Einan är ansvarig för dagträningarna. Tjejer kommer att spela tillsammans, gå i samma bollar. 

Vårens träningar & läger 2018

April

21/4 Ledarkurs för juniorer (12 år och äldre) och föräldrar

Lördagen den 21 april kan juniorer som är 12 år och äldre gå en grundläggande ledarkurs i golf, GL1, där Golfäventyrets olika övningar och upplägg prövas. Detta för att ev. kunna söka sommarjobb som ledare i golf på klubben, då krävs det att juniorerna går denna kurs som är kostnadsfri. Kursen pågår mellan Kl 13:00-17:00Samling i konferenssalen.

Föranmälan till Lena With senast onsdag den 18 april: E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

28/4 Junior Kick Off 

Vi rivstartar vårens säsong med ett dagsläger lördag den 28 april, Kl 10:00-12:00. Klubben bjuder alla deltagande juniorer och ledare på korv med bröd. Föranmälan senast onsdag den 25/4 till Lena With: E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Maj 

24-27/5 "Teen Cup", 4-dagar läger på Köpings GK.  

Datum: 24/5-27/5. Tider kommer under i våren. För alla juniorer 4-16 år. Klubbkval och klubbtävling på söndag den 27/5.

Sommarens träningar & läger v.25-v.33

Juni-Juli

Dagträning för tjejer och killar (12-21 år) med spelövningar på banan. Obs, tjejerna går i samma bollar.

  • Måndagar Kl:13:00-14:30
  • onsdagar Kl:13:00-14:30

29/6 Dagsläger på Skerike GK

Datum och tider kommer under i vårens juniorprogram (preliminärt vecka 26). Juniorer 12år och äldre kommer att få träna med en av Skerike GK:s tränare under 2h och efter lunch spelar ni stora banan. De yngre juniorerna kommer att spela korthålsbanan. Under dagen lär vi känna varandra och klubben bjuder på korv med bröd. Mer info kommer närmare.

Föranmälan till Lena With e-post:Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lena With mob:076-22 77 302

23/7 Juniorernas Jippotävling

Juniorverksamheten kommer att arrangera årets roligaste" jippo tävling"  och detta under måndagen den 23 juli, på Golfveckan (v.30). Vi tror att denna tävling kan bli en uppskattad tävling på klubben, där alla intäkter under tävlingen går till att stötta juniorverksamheten. Mer information om denna roliga nyhet kommer under våren, så håll utkik! 

Höstens träningar & läger

Aug-Sep

Prel. dagsläger i Surahammar i sep

Datum och tider kommer under i vårens juniorprogram.

 

Se professionell damtävling i Västerås den 9-11 augusti 

Vi samlas vid Skinngubben för samåkning till Västerås GK. Återkommer med samlingstider närmare. 

Anna Nordqvist värd för ny tourtävling i golf i Västerås 9-11 augusti

Sverige får 2018 en efterlängtad internationell damtävling i golf med världsstjärnan och majorsegraren Anna Nordqvist som frontfigur. Tävlingen spelas i Västerås och ingår på LETAS, undertouren till Ladies European Tour och Swedish Golf Tour som är den svenska proffstouren.

Tävlingen Anna Nordqvist Västerås Open kommer 2018–2020 att spelas på Västerås GK. Datum för 2018 blir 9–11 augusti och prissumman är 35 000 euro.

– Det är en stor ära att få vara värdinna och sätta mitt namn på en ny damtävling i Sverige. Det är fantastiskt kul att Västerås GK tagit initiativ tillsammans med sponsorer och Svenska Golfförbundet att stödja damgolfen och skapa möjligheter för duktiga tjejer att spela en proffstävling på hemmaplan. Det är otroligt värdefullt. Jag har varit i deras skor för några år sedan och utan liknande möjligheter hade jag inte nått dit jag är idag. Jag hoppas att vi tillsammans kan utveckla damgolfen och ge fler chansen att bli framgångsrika, säger Anna Nordqvist.

Svenska Golfförbundet (SGF) gläds över att Sverige nu får en tävling med status, ett bra speltillfälle med tufft motstånd för unga spelare, och att ha vår bästa spelare just nu som affischnamn. Världssjuan Anna Nordqvist är också nominerad till årets Jerringpris och Bragdguldet.

– En internationell tävling på svensk mark med vår bästa damspelare som värd är mycket kul och inspirerande för unga spelare som vill satsa på golf, säger förbundskaptenen Katarina Vangdal. Internationell matchning på hemmaplan och Anna Nordqvists engagemang i tävlingen kommer tillsammans bidra till att fler svenska tjejer kan ta nästa steg mot de bästa tourerna och världstoppen, helt i linje med förbundets satsning.

För Västerås GK som har tradition och kunskap kring både spelarutveckling och att arrangera tävlingar är det här en satsning på framtida stjärnor.

– SGF satsar på ett långsiktigt jämställdhetsarbete och då Västerås GK (VGK) delar förbundets vision blir tävlingen ett led i arbetet med att uppmuntra kvinnor i Västmanland att spela golf. Svensk golf på juniorsidan är framgångsrikare än någonsin och saknar motstycke i svensk golfhistoria. Därför vill vi bidra till att den positiva utvecklingen fortsätter, säger klubbens ordförande Mats Bengtsson.  

Nyheter säsongen 2018

Golftjej Köping 2018

Som en del i juniorverksamhetens arbete med att öka antalet aktiva tjejer i träning och tävling har vi ledare planerat för att under säsongen 2018 genomföra fem gemensamma aktiviteter för alla juniortjejer i träningsverksamheten. Vi samlar alla juniortjejer i våra träningsgrupper i olika aktiviteter under våra läger m.m. detta för att stärka tjejerna som grupp i juniorverksamheten och skapa möjlighet att lära känna varandra och hitta spelkompisar och förebilder hos varandra m.m. Gemenskap och glädje ska stå i fokus. Ansvarig ledare: Johan Björkdahl.

Golftjej Västmanland 2018

Tjejjuniorer 7-18år ( hcp 54 eller lägre) har även möjlighet att träna under säsongen med länets tjejer "Golftjej Västmanland". Detta innebär att länets alla tjejer i åldern 7-18år träffas vid 6 tillfällen och tränar tillsammans på olika klubbar i länet. Det är en väldigt rolig aktivitet som ger bra träningsmöjligheter, samt en fin förebild för tjejerna är den professionella spelaren och ledaren Sofia Ljungqvist. 2h träning per tillfälle. 

Tränare: Sofia Ljungqvist, professionell golfspelare på under touren till Ladies European Tour. Mer info om Golftjej Västmanland kommer under våren. 

 

Tränare tjejjuniorer 12-17år

Fredric Kahn

Tränare Golftjej Köping

Johan Björkdahl, 070 675 53 02

Tränare sommarens dagträning 

Oskar Einan. Mob: 072- 585 10 17. E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hjälpledare

Lena With. Mob:076-2277302. E-post:Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.