Golfäventyret 2018

Golfäventyret erbjuder alla barn i åldern 4-11år en lekfull och utvecklande träning i golf.

Barnen lär sig olika typer av slag och spelformer på ett lekfullt sätt på rangen, "30-banan", "50-banan" och på putting green m.m. Barnen processar stegvis i Golfäventyret träningen och träningen leder till att barnen får Grönt kort.

Nybörjare är välkomna vid varje träning, vi anpassar träningen utifrån barnens förkunskaper. Man är välkommen att prova på 2st träningar kostnadsfritt.

I avgiften, 500kr för barn upp till 11år, ingår bl.a. kurslitteratur (häfte + webbmaterial), lån av utrustning, viss mat vid lägerverksamhet m.m.

Golfäventyret är särskilt framtaget av Svenska Golfförbundet. Se film här!

Här kan du läsa om hur det funkar steg-för-steg! (extern länk, öppnas i nytt fönster)

Avslutning med bowling för alla Golfäventyrare på måndag 24 september kl:17:30 (Olereys).

Obligatorisk föranmälan till Lena With.

Höstens träningar & läger

20/8 Gofläventyret träningen startar kl:17:30-18:30.

27/8 träning

3/9 träning

10/9 träning med utdelning av Julkalendrar

Vårens träningar & läger 2018

Föräldrautbildning 21 april

Vi går igenom grunderna i golfträningen för Golfäventyret och vi riktar oss till alla föräldrar, såväl nya föräldrar/ mor och farföräldrar som vill vara med. Vi repeterar och provar praktiskt olika övningar och slag, så att vi har en gemensam utgångspunkt inför vårens träningar och läger. Du får grundläggande kunskaper för att kunna hjälpa till där det kan behövas på träningar och läger. Även juniorer från 12år är välkomna att anmäla sig till kursen, för att ev. kunna få sommarjobb som golfledare i sommar.

Inga förkunskaper krävs, material finns att låna. Kläder efter väder!

Kl:13:00-17:00

Träningarna startar måndag 23 april kl:17:30-18:30

Junior Kick Off 28 april

För samtliga juniorer på klubben mellan 4-21år. Klubben bjuder alla barn och ledare på korv med bröd!  Kläder efter väder. Samling på rangen för samtliga!

Kl:10:00-12:00

"Teen Cup",  4-dagar läger på Köpings GK

Datum: 24/5- 27/5. Tider kommer under i våren.

Sommarens träningar & läger

18/6 Sista träningen före sommaren ute på klubben.

29/6 Läger på Skerike GK. Klubben bjuder på korv med bröd åt alla barn.

Sommarlovsaktiviteter under v.26.

Kom och spela roliga 50-banor! Vi gör olika banor varje dag!  Kostnadsfria aktiviteter öppna för allmänhet, så ta gärna med kompisar och prova!

Mån-tis kl:08:30-10:30 på Nygård (vid kullarna bredvid multiplanen)

Ons-Tor kl:08:30-10:30 på Kråkbacken.

Måndag 23/7 "JIPPODAG" på klubben! MISSA INTE!!!

En dag för alla barn, familjer och nyfiken allmänhet!

Juniorverksamheten arrangerar tillsammans både en tävling på stora banan, samt en hel del olika roliga "JIPPON" ute på klubben....ex Piratgolf, Chipp-competition osv...Se affisch!

Anmäl till Lena With om ni kan vara med och hjälpa till vid någon station under dagen, schema för de olika aktiviteterna finns.

Nyheter säsongen 2018

Golftjej Köping 2018

Som en del i juniorverksamhetens arbete med att öka antalet aktiva tjejer i träning och tävling har vi ledare planerat för att under säsongen 2018 genomföra fem gemensamma aktiviteter för alla juniortjejer i träningsverksamheten. Vi samlar alla juniortjejer i våra träningsgrupper i olika aktiviteter under våra läger m.m. Vi kommer att nivåanpassa övningar m.m. utifrån ålder och hcp osv.. Detta för att stärka tjejerna som grupp i juniorverksamheten och skapa möjlighet att lära känna varandra och hitta spelkompisar och förebilder hos varandra m.m. Gemenskap och glädje ska stå i fokus.

Golftjej Västmanland 2018

Tjejjuniorer (7-18år som har officiellt hcp 36 eller lägre) har även möjlighet att träna under säsongen med länets tjejsatsning som kallas "Golftjej Västmanland". Detta innebär att länets alla tjejer i åldern 7-18år träffas vid 6 tillfällen och tränar tillsammans på olika klubbar i länet. Det är en väldigt rolig aktivitet som ger bra träningsmöjligheter samt en fin förebild för tjejerna är den professionella spelaren Sofia Ljungqvist..

Tränare: Sofia Ljungqvist, professionell golfspelare på under touren till Ladies European Tour. Mer info om Golftjej Västmanland kommer under våren.

LEDARE

Ledare: Lena With