Skolverksamhet

Skolsatsning 2019

12st Friluftsdagar är planerade på Köpings Golfklubb i maj-juni för elever i årskurs 4 från kommunens alla grundskolor, samt grundsärskolan. Även Grundsärskolans högstadieelever har tre stycken friluftsdagar planerade på klubben. Ullvigymnasiets elever på "Barn och Fritidsprogrammet" kommer att gå en GL1- kurs (Grundläggande ledarskapsutbildning steg 1) den 27/3 på Köpings GK tillsammans med junioransvarig Lena With och Ulrika Jorsell från Svenska Golfförbundet.

Skolsatsningen är ett samarbete mellan Köpings Golfklubb, Västmanlands Idrottsförbund, Grundskolans- och Gundsärskolans idrottslärare,  Ullvigymnasiets "Barn och Fritidsprogram" och satsningen stöttas av Sparbanken Västra Mälardalen.

Idrottslärare om Golfäventyret i skolan satsningen:

"Kursmaterialet är väldigt tydligt och inspirerande. Att projektet är anpassat i olika nivåer passar mina elever utmärkt. Att få chansen att testa på golf på olika sätt och vistas i dom miljöerna är verkligen uppskattat hos eleverna. Det är få av eleverna som hade några tidigare erfarenheter av golf vilket gjorde att eleverna har stor förväntan inför att fortsätta med golfäventyret i skolan."

/Jerker Permats
Lärare idrott och hälsa