Barn- och ungdomsverksamheten

Välkommen till juniorverksamheten på Köpings Golfklubb!

Vårt långsiktiga mål är att klubben ska kunna erbjuda en av de främsta juniorverksamheterna i regionen. Säsongen 2018 kommer att erbjuda massor av roliga och utvecklande aktiviteter för våra barn och ungdomar, läs mer på dessa sidor om de olika aktiviteterna och träningsgrupperna.

Träningar 

Vi fortsätter att utveckla våra träningar och övningsområden. För barn i åldrarna 4-11år erbjuder vi en lekfull, utvecklande och rolig golfträning i form av "Golfäventyret".

Kostnadsfri sommarlovsaktiviteter för barn med Golfäventyret inne i Köping på Nygård och Kråkbacken preliminärt under v.26.

För juniorer 12år och äldre erbjuder vi både tjejträningar respektive killträningar, samt arrangeras även gemensamma träningar dagtid under sommarlovet och gemensamma aktiviteter på läger m.m. Läs mer om de olika träningsgrupperna på dessa sidor.

Läger

Vi arrangerar flera läger under säsongen, både på hemmaklubben och på andra klubbar. Vi inleder säsongen i april med ett dagsläger  "Junior Kick Off" lördag den 28/ 4 mellan kl:10:00-12:00. Klubben bjuder ledare och deltagande juniorer på korv med bröd. 

Vi arrangerar även ett fyra dagar långt läger, för juniorer 4-16år, Teen Cup, mellan torsdag den 24/5 till söndag 27/5 maj. Klubbkval och klubbtävling spelas på söndag den 27/5. Se separat schema för samtliga lägerdagar. Mat ingår varje dag.

Dagsläger på Skerike GK, fredag den 29:e juni. För samtliga barn och ungdomar som deltar i någon av klubbens träningsgrupper. Klubben bjuder på korv med bröd.

Tävlingar

 • Teen Cup 24-27maj. Vi arrangerar fyra dagar läger för juniorer 4-16år mellan torsdag den 24/5 till söndag 27/5 maj i samband med Teen Cup. Klubbkvaet i Teen Cupl och klubbtävling spelas på söndag den 27/5. Se separat schema för samtliga lägerdagar. Mat ingår varje dag.
 • "Ryder Cup". Oskar Einan planerar att genomföra en intern tävling för juniorer 12år och äldre mellan Surahammars GK och Köpings GK. "Junior Ryder Cup", spelas på Köpings GK måndag den 18:e juni. Returmötet planeras i september i Surahammar.
 • "Juniorernas Jippotävling". Årets roligaste tävling kommer att arrangeras av ledare, juniorer och föräldrar på måndagen den 23juli, under Golfveckan (v.30), alla intäkter går till att utveckla klubbens juniorverksamhet.
 • Västmanlandsserien 6st tävlingar för Pojkar och Flickor, ansvarig ledare Daniel Nylander. 
 • Distrikts Mästerskap för juniorer. Junior DM 18/6 spelas på Fagersta GK.
 • Teen Tour First, Future, Elit (tidigare Skandia Tour). Se SGF:s tävlingsschema under Teen Tour: https://golf.se/tavling/juniortavlingar/
 • Klubb Mästerskap (KM) för juniorer. Spelas över två dagar. Datum: 

 

Golftjej Köping 2018

Under säsongen kommer vi att fortsätta att utveckla vår påbörjade tjejsatsning, med målet att skapa goda förutsättningar för tjejer i våra träningsgrupper att lära känna varandra och öka viljan att träna och spela golf. Se separat info.

Utbildningar

Föräldra- och ledarutbildningar genomförs på klubben varje år för att höja kvaliteten i träningsverksamhet och organisation.

 • Lördag den 21/ 4 kl:13:00-17:00 genomförs ett föräldramöte som inkluderar en praktisk del, GL1 kurs. Inga förkunskaper krävs. 

Nyhet!

Golfäventyret- i- skolan- satsning 2018.

Vi planerar att genomföra en golfäventyret i skolan satsning, för att på så vis nå så många barn som möjligt i årskurs 3, 4, 5 och 6 på grundskolorna i Köping. 

Sommarjobb för juniorer som ledare i golf

 • Vi söker bidrag från kommunen även i år för att kunna skapa två sommarjobb, för ett par av klubbens juniorer, som ledare i golfträning.
 • Deltagande i GL1 kursen i april krävs.
 • Sommarjobb som ledare i golf under 3h/ dag: mellan kl:08:00-11:00 under 4 dagar. Mån-tor under v.26.

 

Lördag 26:e maj är det ”Golfens dag”, med extra junioraktiviteter m.m. under den dagen. 

 

Nytt sponsorpaket för Juniorsponsring (1000kr)

För att Köpings GK ska kunna erbjuda en fortsatt bra och intressant utbildning för alla barn och ungdomar som är intresserade, krävs det stora insatser från många håll. Under 2017 initierade vi en stor juniorsatsning som resulterade i att klubben ökade antalet juniorer i träningsverksamheten med ett fyrtiotal barn och ungdomar till att vi har 120 juniorer i vår träningsverksamhet. Vi har många engagerade ledare och klubben arbetar för att utveckla sina tränings-, och tävlingsmöjligheter för juniorer m.m. och vi behöver ekonomiskt stöd från såväl företag och privatpersoner. 

Tillsammans kan vi stödja våra fina ungdomar!

Ditt namn/ företaget får en (plakett) plats på juniorsponsor tavlan, vilken sitter på rangen (ny från hösten 2017), tillsammans med alla som stödjer juniorverksamheten.

Sätt in 1000kr på klubbens Bankgiro 400-8942.

Skriv juniorsponsring och ditt namn/ företag. Till företag skickas kvitto. 

För mer information kontakta Junioransvarig Lena With eller klubbchef Lotta Alveheim.

 

/Lena With

Junioransvarig

 

Du hittar uppdaterad information även på Facebook sidan: Köpings GK Juniorer